DogMountain Winter Experience

 
DogMountain WinterExperience
 
DogWalkTrail activiteiten programma vanuit de accommodatie de DogMountainInn of vanuit de DogLogHomes.

(Vanuit de DogLogHomes is het alleen in de winter en in mei en oktober mogelijk deel te nemen aan een DogMountain Experience) In het hoogseizoen kunnen er vanuit de DogLogHomes alleen activiteiten met een privé gids worden geboekt of via DogWalkTrail TheGoodLife (zie onze site www.dogwalktraillifeisgood.com)

DogMountainExperience: Je kunt via deze site een appartement of een kamer huren inclusief het DogWalkTrail DogMountainExperience programma. Je geeft op het formulier aan welke accommodatie je kiest. Op het formulier geef je ook aan dat je aan dit programma wilt deelnemen. Je klikt dan het vinkje DogMountainExperience programma aan.

Logeer je niet in een DogWalkTrail accommodatie dan kun je per mail vragen of er plek is en wat de mogelijkheden zijn.

Vakantie met je hond in Oostenrijk

Samen met je trouwe viervoeter en andere hondenliefhebbers genieten van een prachtige Alpen wereld in Oostenrijk.

Relaxt wandelen met je hond over mooie alm paden of bergpaadjes wat hoger in de bergen voor een beetje meer uitdaging.

De DogMountain Experience is zowel een goede instapweek voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook een week waar je al met meer ervaring je berg-wandel hart kunt ophalen.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in NL of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur bij jullie thuis. De bergen en de hoogtes zijn voor honden met een normale conditie prima te doen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is het mogelijk om een appartement of een kamer te huren of mee te doen aan onze groeps reis de fun week (te vinden op onze activiteiten pagina www.dogwalktrailaustria.com. Ook is het mogelijk om een privé gids in te huren.

De DogMountain Experience bestaat uit 3 wandelingen met gids. Hiervan is er in ieder geval 1 een intro wandeling waarin we kijken wat jij en je hond aankunnen en 2 x een gemiddelde wandeling (maximaal 3,5 uur) in de prachtige omgeving van de DogMountainInn. Daarnaast is er de mogelijkheid zelfstandig een wat pittigere route te lopen (dagwandeling) of een uitgeschreven wandeling zoals een foto wandeling of Oriëntatie wandeling die je dus zelfstandig loopt(zonder gids).In de winter lopen we zoveel mogelijk op sneeuwschoenen waar je natuurlijk eerst een gedegen uitleg over krijgt.De wandelingen zijn in de winter korte dan in de zomer vanwege de zwaarte van de wandelingen in dikke sneeuw.

In sommige weken is het in de zomer mogelijk om deel te nemen aan een DogHikingFriday of andere optionele wandelingen met een wat zwaarder niveau. Dit zal op zondag aangegeven worden. Tegen een meerprijs zijn deze activiteiten ter plaatste bij te boeken. Op zondag worden de mogelijkheden en de routes besproken. De dagen kunnen door weersomstandigheden aangepast worden.

Prijs DMExperience: € 95,00 p.p.

Prijs Losse activiteiten:

*Wandelingen naar meren en watervallen, gletsjers en kruizen, almhutjes en alpenweides.
Een halve dag € 30,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur - 12.30/13.30 uur. (ongeveer 2 tot 2,5 uur wandelen) Het kan zijn dat we in de nabije omgeving wandelen en dan zijn we eerder terug
Een hele dag € 45,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur 15.00/16.00 uur (3 tot 5 uur wandelen)In de winter zullen er niet veel dagwandelingen zijn vanwege de zwaarte van de wandelingen in diepe sneeuw.Mochten er wel zwaardere wandelingen plaats vinden wordt dit op zondag aangegeven.

Voor alle optionele wandelingen geldt: minimaal 3 deelnemers tot maximaal 10 deelnemers tenzij er een 2e gids mee loopt. Liftkaartjes en/of tolwegen dan wel entreekaartjes zijn voor eigen rekening. Ook de eventuele drankjes of maaltijden onderweg.

Meerijden met de DogWalkTrail bus is mogelijk (indien plaats beschikbaar en mits de hond(en) sociaal zijn )

Op aanvraag is het mogelijk in de zomer zonder hond te raften, mountainbiken (in sommige weken), je kunt meedoen aan canyoning, parapente of andere outdoor activiteiten

Heb je een minder goede conditie of heb je medische klachten dan zijn er in de zomer genoeg activiteiten of wandelingen zelfstandig te doen. Info bij DogWalkTrail of de DogMountainInn.

Voor meer uitdagendere wandelweken of groepsweken kun je even kijken op onze hoofdsite www.dogwalktrail.com

Niveau van de wandelingen:

Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je niet zo goed zijn in stijgen moet je dit even aangeven.

Gemiddelde wandelingen: Dit zijn de wandelingen die uitdagender zijn dan de blauwe wandelingen en minder zwaar zijn dan de rode wandelingen. Deze zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen) of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat op deze wandelingen het niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.(dit zouden DogHiking Friday wandelingen kunnen zijn of wandelingen die met een prive gids worden gelopen. Prive gids kan alleen met zekerheid door gaan als deze vooraf worden gereserveerd)

Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of je kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).
 
DogMountain WinterExperience
 
(Logeer je niet in een DogWalkTrail accommodatie dan kun je via de mail vragen of er plaats is om op stap te gaan met een privé gids.

Iedereen die mee doet aan het DogMountainExperience programma krijgt een DogWalkTrail Comic stenen mok. (We proberen steeds nieuwe edities te laten maken zodat je steeds een nieuwe kunt kiezen)

Inclusief:

Intro wandeling met gids (deze korte wandeling is op zondag of maandag en hoort bij de boeking van je appartement of kamer)
2 gemiddelde DME wandelingen met gids (tussen de 2,5 en 3 uur wandelen) 

1 uitgeschreven wandeling om (evt. samen met de andere gasten) zelfstandig te lopen.Dit kan qua niveau uiteenlopen van blauwe tot donker rode wandelingen.
(je wordt om 10.00 afgezet op een bepaald punt en loopt dan terug naar je auto of naar de DMI of je krijgt de punten door waar vandaan je kunt starten en rond kunt wandelen)
Informatiemap met route informatie wandelingen en bezienswaardigheden.

Exclusief:
Extra optionele activiteiten (minimale deelname 3 personen voor blauwe en lichtrode wandelingen en minimaal 4 personen voor een wat extremere tocht zoals een eventuele DogHikingFriday.

Maaltijden
Reisverzekering
 
DogMountain WinterExperience
 
Lees verder:

Doggy daycare Uitlaatservice is 5 dagen mogelijk behalve op de woensdag. Kosten € 15,00 per roedel (maximaal 2 per roedel). Boek je gelijk 5 dagen dan is het totaal € 60,00

Uitlaatservice houdt in dat de hond wordt uitgelaten in de wijk en heerlijk even kan uitrazen in de tuin. Lekker even knuffelen en dan met wat lekkers weer in zijn kamer/appartement gebracht wordt. Tijdstip waarop dit kan plaats vinden gaat in overleg op de zaterdag avond. We raden aan om de zondagochtend de honden nog niet direct alleen te laten zodat ze even kunnen wennen. Om zekerheid te hebben moet je van te voren aangegeven via het reserverings-formulier dat je gebruik wilt maken van de uitlaatservice. We kunnen niet garanderen dat het ter plaatste zonder reserveren elke dag mogelijk is.

Kleurniveau van de sneeuw wandelingen : Blauw en licht rood

Blauw: voor iedereen te doen
Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen

Op de optionele dagen kan er gevraagd worden naar rode en zwarte wandelingen. Dit zijn pittige wandelingen die alleen gedaan kunnen worden door mensen en honden die top fit zijn en verder geen medische klachten hebben. Zwart is niet altijd mogelijk bij te veel sneeuw.

DogMountain Experience Zomer

Programma:

De eerste wandeling uit je pakket is een korte kennismakings-wandeling. De 2 wandel dagen zijn gemiddelde wandelingen waar de honden in eerste instantie voornamelijk aangelijnd lopen. Als de honden onder elkaar goed gaan dan kan het zijn dat we de honden waar mogelijk korte stukken los laten lopen. Let wel het los laten lopen van de honden is altijd op eigen verantwoording. (Zijn er veel koeien of te veel mensen in een gebied of te veel steile afgrond(jes) dan kijken we goed waar het even mogelijk is ze samen los te laten. In de tuin van onze DogMountainInn is er vol op gelegenheid de honden los te laten samen) De wandelingen zijn van 09.30 uur tot ongeveer 14.00/15.00 uur. (wil je de hond op zo veel mogelijk wandelingen los hebben dan kun je vragen naar een privé gids of onze luxe tak van DWT bij een Goodlife programma www.dogwalktraillifeisgood.com )

-Keuze (als groep) tussen een zelfstandig te lopen eenvoudige (blauw) of een pittigere wandeling (licht rood) Deze wandeling is dus zonder DogwalkTrail gids. We vertellen jullie waar de wandeling start en hoe lang deze gaat duren. De wandelingen zijn gemiddeld 2½ uur tot de extremere wandelingen die tussen de 4 en de 5 uur kunnen zijn. Vraag hier op zondag even naar tijdens de intro.
 
DogMountain WinterExperience
 
Belangrijk:

De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is om 09.30 uur.

We plannen de wandelingen aan de hand van het weer. Op zondag of op maandag start de eerste intro wandeling.Deze wandeling is voor iedereen die een appartement of kamer heeft geboekt mogelijk.

Op een eerste dag kan het zijn dat de groep groter is dan 8 honden maar voor de overige wandelingen is het maximum 8/9 honden per groep i.v.m. de veiligheid. In de winter zijn er in het geval bij meer dan 8 honden ook op de eerste dag 2 gidsen bij.

Honden hebben bij ons allemaal een speciaal tuig aan. Dat kan zijn de Webmaster tuigen van Ruffwear, Trail runner van Hurtta en de Pro harnassen van Eqdog.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal met eigen vervoer plaats vinden. De gemiddelde reistijd is 30 tot 40 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele wandelingen op bijv een doghiking Friday kunnen wat verder weg zijn. (o.a. Rauris en GrossGlockner zijn ongeveer een uur rijden)
 
DogMountain WinterExperience
 
Wat je nog moet weten
Loslopen of aangelijnd: We hebben in de omgeving een paar mooie losloop wandelingen bij water en in het dal. Vele mooie wandelingen zijn echter te vinden in het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern waar een absolute aanlijnplicht geldt. Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zal zijn na een wandeling. Kortom geef ons op zondag even aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste Oriëntatielopen die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op langere stukken los te laten lopen mits je deze NIET met de groep gaat lopen. Meer dan 2 honden over boeren terrein wordt niet op prijs gesteld maar mocht je met 1 hond op stap zijn is dit al makkelijker.

Bistro Sky: Je kunt in de DogMountainInn in de bistro heerlijk eten en drinken en de hond mag mee. Vanaf 16.00 uur (behalve op zaterdag dan is de bar pas om 18.00 open) is er in onze DogMountainInn een gezellige bar waar je kunt drinken of een snackje kunt bestellen. De hond krijgt bij de eerste bestelling aan de bar wat lekkers. Mocht je bij de Bistro ook willen eten dan kan dat iedere avond behalve de woensdag. Op zaterdag ligt er een menu klaar voor de hele week. De vlees en melk producten in de bistro zijn allemaal uit de streek of biologisch. Dit om een beetje mee te helpen aan het milieu en om dieren die ons voorzien van vlees of melk product een beetje waardig leven te geven. Er is altijd een keuze menu uit 2 gerechten. Dit moet worden aangegeven aan het begin van de week. Heb je een pensionkamer geboekt dan is er ontbijt inclusief. Meer info over de bistro is te vinden op de site bij eten en drinken.
 
DogMountain WinterExperience
 
Tijdens groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DWT zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten.

Foto´s:

https://myalbum.com/album/HWkbT19UCoZi

http://www.mijnalbum.nl/Album=HE4O7T6H

http://www.mijnalbum.nl/Album=IOVYDX3M

Blauw en licht rode wandelingen: https://myalbum.com/album/DI0ZcVdxfeZu
 
 
Overige info

Alleen reizend?
Speciaal hiervoor organiseren wij de groepsreis voor alleen reizende. Deze week is speciaal voor mensen die tijdens de vakantie met hun viervoeter in een relaxte en ongedwongen sfeer in contact willen komen met anderen.

Reizen op maat. Voor een eigen groep, vereniging, club of kennel kunnen wij een op maat gemaakt programma samenstellen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Groepsreizen: Kijk onder de groeps-weken op onze hoofdsite van www.Dogwalktrail.com naar de mogelijkheden van deze programma weken.

Luxe DogWalkTrail Reizen op Maat
Wil je meer wandelingen waar de hond los kan of wil je meer wensen in vervulling laten gaan dan kan dat heel goed met een DogWalkTrail Goodlife programma.

www.dogwalktraillifeisgood.com
Terug naar boven