Wintersport voor alleenreizende met hun hond in de vorm van sneeuwschoen en winter wandelingen en een dagje skiËn.

 
Alleenreizende week
 
Wintersport met de hond in de vorm van sneeuwschoenwandelen, wandelingen op winter paden en eventueel skiën met een groep
 Lekker op wintersport met de hond samen met andere hondenliefhebbers die alleen reizen. Sportief bezig zijn in de vorm van sneeuwschoenwandelen, wandelen op de winter paden en misschien wel een dagje  skiën. Gezellig samen eten en napraten in de hond-vriendelijke lounge van onze DogMountainInn.
 
Een week vanuit je eigen slaapkamer met douche en toilet in onze eigen DogMountainInn.

Data 2020:
14 tot 21 maart = VOL
21 tot 28 maart
Prijs: € 540,00 p.p.

Inclusief:

7 overnachtingen in een eigen slaapkamer met eigen douche en toilet
Intro wandeling, 2 x een sneeuwschoenwandeling, 1x hoogte wandeling, materiaal, gids.

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Je rekent dit echter hier ter plaatse af met de bistro. Prijs € 135,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6x avondeten (hoofd en nagerecht)
Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Exclusief:
Optionele activiteiten
Vervoer
Verzekeringen
Drankjes bij de maaltijden
 
Alleenreizende week
 
Programma

Zaterdag: aankomst in je accommodatie

Zondag: Intro wandeling waarin we kennis maken met het materiaal dat we veel zullen gebruiken deze week... de sneeuwschoenen en de wandelstokken en natuurlijk meteen kunnen wennen aan het lopen met de sneeuwschoenen. Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk en voor iedereen geschikt!

Maandag tot en met vrijdag: gaan we op pad voor een echte mooie sneeuwschoenwandeling.

2 x een mooie winter wandeling met gids
       
Natuurlijk moeten we met de sneeuwschoenen ook nog een stukje hoger op de berg. We gaan met de gondel of ander transport middel omhoog en maken een prachtige sneeuwschoenwandeling tot in het dal.

Vrije dag of de mogelijkheid tot dag skiën of snowboarden (zonder hond) met gids die het gebied laat zien of een extra optionele wandeling (meerprijs, vanaf € 25,00 p.p. exclusief liftkaartje en materiaal. (minimaal 3 deelnemers)

Voor de enthousiastelingen is het mogelijk om tegen een meerprijs nog een optionele sneeuwschoenwandeling te doen.

(bij te weinig sneeuw gaan we zo hoog mogelijk om toch sneeuw te vinden en maken we gebruik van kettingen voor onder de schoenen i.p.v. sneeuwschoenen).

De wandelingen sluiten we af met een Apres Dog Walk met een heerlijk glaasje “Glühwein” of “heisse” choco bij een haardvuurtje.

Waar verblijf je:


Verblijf tijdens deze week is alleen mogelijk vanuit de DogMountainInn. Je logeert in een eigen kamer met douche en toilet. Het is wel mogelijk om vanuit de DogLogHomes een eigen groeps-programma te laten samen stellen bij minimaal 2 personen. (stuur even een mailtje) Je gaat dan op stap met een privé gids (2 tot maximaal 6 personen)

Prijzen voor een privé gids: € 165,00 per gids (voor een halve dag wandeling kun je even een mailtje sturen)
 
Alleenreizende week
 
Voor meer foto’s kan je kijken op:
http://www.mijnalbum.nl/Album=SCNNENPD

Extra:

Bovendien is er natuurlijk de mogelijkheid en de tijd om of extra optionele activiteiten te boeken of uitlaatservice voor de hond te boeken terwijl de baas zich gaat vermaken op de ski of snowboard.
 
Alleenreizende week
 
Doggy daycare

Uitlaatservice is 5 dagen mogelijk behalve op de woensdag. Kosten € 15,00 per roedel (maximaal 2 per roedel). Boek je gelijk 5 dagen dan is het totaal € 60,00

Uitlaatservice houdt in dat de hond wordt uitgelaten in de wijk en heerlijk even kan uitrazen in de tuin. Lekker even knuffelen en dan met wat lekkers weer in zijn kamer/appartement gebracht wordt. Tijdstip waarop dit kan plaats vinden gaat in overleg op de zaterdag avond. We raden aan om de zondagochtend de honden nog niet direct alleen te laten zodat ze even kunnen wennen. Om zekerheid te hebben moet je van te voren aangegeven via het reserverings-formulier dat je gebruik wilt maken van de uitlaatservice. We kunnen niet garanderen dat het ter plaatste zonder reserveren elke dag mogelijk is.

Kleurniveau van de sneeuw wandelingen : Blauw en licht rood

Blauw: voor iedereen te doen
Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen

Op de optionele dagen kan er gevraagd worden naar rode en zwarte wandelingen. Dit zijn pittige wandelingen die alleen gedaan kunnen worden door mensen en honden die top fit zijn en verder geen medische klachten hebben. Zwart is niet altijd mogelijk bij te veel sneeuw.
 
Alleenreizende week
 
Belangrijk:

De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is om 09.30 uur.

De zondag staat vast maar de rest van de week zullen we de wandelingen inplannen aan de hand van het weer.

Indien je jouw hond liever niet los wilt/kunt laten is het begin in ieder geval aangelijnd. Voor wie dat wil is er daarna de mogelijk om de honden los te laten en kennis te laten maken. Er zullen dan groepen worden gesplitst. Ook in de tuin is het mogelijk de honden te scheiden.

Honden hebben bij ons allemaal een speciaal tuig aan. Dat kan zijn de Webmaster tuigen van Ruffwear, Trail runner van Hurta en de Pro harnassen van Eqdog. Deze zijn te leen bij ons.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal met eigen vervoer plaats vinden. De gemiddelde reistijd is 30 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele uitzondering wat verder weg. (o.a. Rauris)

Op sommige dagen is het mogelijk om een optionele activiteit te doen. Optionele activiteiten zijn wandelingen of activiteiten die tegen een meerprijs geboekt kunnen worden.

Voor de doorgang van optionele activiteiten dienen er in totaal minstens 3 deelnemers aan een activiteit te zijn. Op zaterdag vindt je in de accommodatie een uitgebreide info map met betrekking tot de optionele activiteiten en prijzen en natuurlijk alle overige belangrijke informatie. Ben je stamgast dan kun je altijd overleggen wat je wel en niet al eens hebt gedaan. We houden hier dan rekening mee. Optionele activiteiten zijn er vanaf € 30,00 per persoon exclusief transport of entree kosten inclusief gids, sneeuwschoenen en ander materiaal.
 
Alleenreizende week
 
Loslopen of aangelijnd: We hebben een aantal mooie losloop wandelingen bij water en in het dal. Vele mooie wandelingen zijn echter te vinden in het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern waar een absolute aanlijnplicht geldt. Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zal zijn na een wandeling. Kortom geef ons op zondag aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste Oriëntatielopen die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op langere stukken los te laten lopen.

Bistro Sky: eten is in de DogMountainInn in de bistro. Irma en Alexandra hebben vanaf 16.00 uur een gezellige bar waar je kunt drinken of een snackje kunt bestellen. De hond krijgt bij de eerste bestelling aan de bar wat lekkers. De vlees en melk producten in de bistro zijn allemaal uit de streek of biologisch. Dit om een beetje mee te helpen aan het milieu en om dieren die ons voorzien van vlees of melk product een beetje waardig leven te geven. Op woensdag kan het zijn dat jullie uit eten gaan omdat de dames dan vrij hebben.
 
Alleenreizende week
 
Tijdens groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DWT zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten.

Reizen op maat. Voor een eigen groep, vereniging, club of kennel kunnen wij een op maat gemaakt programma samenstellen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Luxe DogWalkTrail Reizen op Maat

www.dogwalktraillifeisgood.com
 
Alleenreizende week
Terug naar boven