Winteractiviteiten

Los te boeken winteractiviteiten.Verblijf je in onze DogMountainInn of in onze DogLoghomes dan zijn de volgende activiteiten te boeken. (Verblijf je niet in onze accommodatie dan kun je via een vooraanmelding via ons e-mail adres een aanvraag doen of er mogelijkheden zijn om 1 of 2 wandelingen mee te doen. In het drukke seizoen (vakantie periodes) is dan pas op de zondag van de betreffende week bekend of dit mogelijk is maar buiten de vakantie periode is het mogelijk vooraf in ieder geval 1 wandeling te boeken)

Diverse sneeuwschoenwandelingen
Winterwandelingen
Avondprogramma met wandeling
Steppen in de sneeuw met de hond/try out sleeën met een poolhond.

Sneeuwschoenwandelingen:
Geen off-piste skiër? Of misschien skiet u wel helemaal niet en wilt u er graag op uit met uw hond? Dan kunt u nog steeds daar gaan waar veel wintersporters nooit zullen komen. We trekken onze sneeuwschoenen aan onder onze bergschoenen en maken een prachtige wandeling door de sneeuw over en naast de paden dwars door prachtige bossen. Moeilijk? Na een paar stappen heeft u het onder de knie! De honden dartelen naast ons lekker door de sneeuw.
 
Zell am See gondelwandeling (gemiddeld)

Met de gondel gaan we omhoog tot 1500 meter waarna we met uitzicht aan beide zijdes tot ver in andere dalen hebben. Vervolgens afdalen met de sneeuwschoenen naar een ander station of voor de diehards en bij genoeg sneeuw lopen we terug naar het dal…
€ 35,00 p.p. (minimaal 3 deelnemers) exclusief gondel.
 
Wassenmoos sneeuwschoenwandeling (makkelijk en gemiddeld)

Over glooiende paden door prachtige bossen langs kleine beekjes gaan we kris kras over ongerepte witte sneeuw.
€ 25,00 p.p. voor de makkelijke wandeling (minimaal 3 deelnemers)
€ 35,00 p.p. voor de gemiddelde wandeling (minimaal 3 deelnemers)
 
Sneeuwschoenwandelen Rauris (gemiddeld)

Programma 1

Vertrek vanaf de accommodatie om 09.00 uur. We rijden naar het Rauris dal waar we prachtige sneeuw en mooie ongerepte natuur vinden. Met de sneeuwscooter worden we naar Kolm Saigurn gebracht (een kleine nederzetting met een aantal berghutten) waar we voor wie dit willen een drankje of een lekkere kop soep nuttigen in het Naturfreundehaus. Na een korte instructie over het materiaal en de eenvoudige wandeltechniek en instructie voor het omgaan met uw hond tijdens het sneeuwschoen wandelen gaan we op pad voor een wandeling van zo´n 2½ tot 3 uur (exacte tijdsduur afhankelijk van de groep). Onderweg maken we een lunchstop (lunchpakketje meebrengen) We zijn daarna tussen 15.00 – 16.00 uur weer thuis.
€ 40,00 p.p. inclusief de sneeuwscooter (minimaal 3 deelnemers)
 
Schwalbewand sneeuwschoenwandeling (pittig)

Over brede paden lopen we omhoog. In sommige gevallen zal het mogelijk zijn voor de honden in de karresporen van de “ranger auto’s” die het wild voeren te lopen. We gaan tot boven de boomgrens en zullen dan door het bos weer afdalen naar het dal. Deze wandeling is een aanlijnwandeling.
€ 35,00 p.p. (minimaal 3 deelnemers)
 
Taxenbach winterwandeling (pittig)

Een mooie wandelling vanaf de Ziegelhutte. Bos, alpenweides en lekker bergop…
€ 35,00 p.p. (minimaal 3 deelnemers)

Stubachtal met gondel (gemiddeld)

Met de gondel omhoog tot boven de boomgrens. Prachtige natuur om ons heen en indrukwekkend uitzicht op witte toppen. Daarvandaan zullen we langs een meer omhoog lopen naar een mooi uitzicht punt....
€ 35,00 p.p. (minimaal 3 deelnemers) exclusief gondel
Weissbach (gemiddeld)

We lopen over een prachtig pad langs een beek omhoog. Omgeven door weide, bossen en besneeuwde toppen. Op sommige stukjes lopen we met de “sneeuwkettingen” onder onze schoenen maar het grootste gedeelte natuurlijk op onze sneeuwschoenen.
€ 25,00 p.p. (minimaal 3 deelnemers)

Inclusief in de zijn prijs sneeuwschoenen en stokken, gids.
Wat brengt u zelf mee:

goede ski/outdoor broek die tegen vocht kan (de sneeuw komt soms tot onder de knie)
goede outdoor/ski jas
eigen wandelstokken als u deze heeft (eventueel te leen)
bergschoenen (in ieder geval hoge stevige schoenen)
Let op! Het is beter meerdere dunne laagjes kleding aan te hebben dan bijvoorbeeld een hele dikke winterjas.
 
Winterwandeling door het dal

Lekker ontspannen wandeling over vlakke paden door weilanden en langs mooie rivieren en beekjes. Geen steile klimmetjes, geen diepe sneeuw gewoon lekker ontspannen lopen met je hond. We zijn zo’n 3 uur onderweg.
Prijs: € 20,00 p.p. inclusief gids (minimaal 3 deelnemers)

Krimmler Waterval

Wandeling langs de Krimmler Wasserfall. Met 380 meter een van de grootste watervallen van Europa! Als het mogelijk is (bij sneeuwvrij pad) lopen we over grote rotsen door een bijna tropisch bos omhoog en dalen aan de andere kant van de waterval over de brede paden weer af. Bij te veel sneeuw lopen we zover mogelijk omhoog en komen we op prachtige uitzichtpunten. Hier maken we prachtige foto’s van de waterval. We vertrekken ’s ochtends rond 10.00 uur en zijn rond 15.00 uur weer terug.

Prijs € 35,00 p.p. (minimaal 3 deelnemers)

DogWalkTrail Wild Trail: Vanaf deze winter zullen we de DWT Wild Trail aanbieden. Op zoek naar wild en onderweg een heerlijk drankje met wat lekkers op een mooie plek. Dit is een middag wandeling en aanlijn wandeling van ongeveer twee uur. Alleen te boeken vanuit de DogMountain inn of the DogLogHomes ????????

Sleeën met de hond

Over stille witte paden gaat u samen met de hond en de sneeuw step met speciale ski´s eronder een mooie tochtje maken. Indien u een sledehond hebt dan mag deze de step trekken zo niet dan kan de hond ook gewoon aan u vast of met een springer aan de step naast u lopen!

Het is ook mogelijk een klein stukje te ervaren hoe het is als er een sledehond voor een echte slee staat. Samen met een gids mag je even op de slee terwijl de gids er naast mee rent.

Prijs € 15,00 p.p. Inclusief: rit met sleestep en gids. Vanaf 4 deelnemers of tegen een meerprijs met minder deelnemers.

Foto’s winter activiteiten: http://www.mijnalbum.nl/Album=3QXAKSNO
 
Contact
Terug naar boven