Veel gestelde vragen

 
Veel gestelde vragen
 
Kan ik ook alleen een programma boeken, zonder optionele activiteiten?

Natuurlijk. Het meest eenvoudige programma dat u kunt boeken (naast alleen een DogWalkTrail accommodatie huren natuurlijk) is een Basic Week. In de Basic Week zit naast uw accommodatie ook een kennismakingochtend en een keuze activiteitenpakket. U bent daarnaast vanzelfsprekend vrij om wel of niet aan verdere optionele activiteiten deel te nemen.

Bij aankomst vindt u een info map waarin alle optionele activiteiten beschreven staan en wat deze kosten. Op zaterdag avond of zondag ochtend kunt u zich hier op inschrijven. Later op de week is mogelijk alleen is het dan niet gegarandeerd dat u deel kunt nemen.
 
Veel gestelde vragen
 
Wat neem ik mee?
U krijgt bij u boeking een paklijst meegestuurd, voor nog uitgebreidere info over wat u allemaal mee kunt nemen op een reis kunt u kijken op: www.hiking-site.nl. De paklijst is een advies en niet verplicht. Een aantal spullen zijn te leen. Wel stellen we als eis dat u een goede buitensport broek bij zich heeft (het gaat er om dat de broek van materiaal gemaakt is dat snel droogt) Daarnaast bent u verplicht goede stevige wandelschoenen met een goede stroeve zool (bergschoenen categorie B zijn prefect) en een goede waterdichte jas bij u te hebben op de
wandelingen.

Als ik al eens eerder bij DogWalkTrail geweest ben is er dan de volgende keren een ander programma?

We hebben behoorlijk wat activiteiten en wandelingen in ons programma. Dus als u een wandeling niet voor de 2e keer wilt doen is er volop keuze!
 
Veel gestelde vragen
 
Kan mijn oude, grote, kleine of jonge hondenvriend ook mee?
Ja, alle honden kunnen mee, groot en klein, jong en oud. U moet zelf aangeven wat voor honden u mee brengt en bij de bevestiging vragen wij u of de hond eventueel problemen heeft en natuurlijk hoe oud de hond is. Wij kunnen u dan laten weten welke wandeling of activiteit goed te doen is met uw hond. Honden onder de leeftijd van 1 jaar kunnen niet alle wandelingen mee doen maar we geven u ook hier het advies over welke wandelingen wel mogelijk zijn. Agressieve honden of minder sociale honden en loopse teven kunnen niet mee in de groep wel individueel, in dit geval moet u dit duidelijk van te voren aangeven.

Komen onze foto’s op de site? Alle foto’s die DogWalkTrail gemaakt heeft of die u ons toestuurt worden gebruikt op de site of facebook pagina’s van DogWalkTrail. Mocht u daar een probleem mee hebben dan vragen wij u dit vooraf al bij uw boeking te vermelden. We zetten het ook bij de voorwaarden erbij en zodra u een boeking doet stemt u in met de voorwaarden. Natuurlijk respecteren wij u wensen wanneer u dit liever niet wilt. Wel dan graag even aangeven bij uw reservering.

Mogen de honden los tijdens de vakantie?
Honden mogen tijdens onze wandelingen waar mogelijk los lopen. Dit gaat wel altijd in overleg met de gehele groep. Op sommige dagen zijn er losloop wandelingen en op sommige dagen zijn de honden verplicht aan de lijn. Tijdens dagen buiten het programma kunt uitkiezen welke wandeling of activiteit u meedoet waar honden los of vast moeten of mogen lopen. Dit staat aangegeven in de map in uw accommodatie. Er zijn ook wandelingen waar het absoluut niet veilig is om de honden los te laten of waar het wettelijk niet toegestaan is. Vanzelfsprekend moeten de honden daar aan de lijn. U bent zelf ten allen tijde verantwoordelijk voor uw loslopende hond. Ook in geval van schade en bij onderlinge onenigheid tussen de honden.

Is het mogelijk om een paar dagen langer te blijven maar dan die dagen niet deel te nemen aan DWT programma's?
Huurt u accommodatie van DWT dan kunt u het alleen per week bij huren of u kunt ter plekke bij boeken voor een paar dagen mits er geen nieuwe huurder komt. Op een camping of gasthof is het meestal geen probleem dus daar kunt u wellicht langer blijven.
 
Veel gestelde vragen
 
Zijn we altijd met een groep?
In Oostenrijk gaat bijvoorbeeld de Basic week altijd door. Mocht u er absoluut zeker van willen zijn zeker zijn dat u in een groep de activiteiten onderneemt dan moet u zich inschrijven voor groepsweken. Op de site staat bij hoeveel gasten een groepsweek doorgaat. In de programma’s wordt er een maximum van 6 tot 8 honden gehanteerd dit in verband met de activiteiten. Bij meer aanvragen zullen we tijdens de wandelingen de groep in 2 groepen verdelen.

Kunnen er (kleine) kinderen of ouderen aan de wandelingen deelnemen en is het niet te zwaar voor (kleine) kinderen?

Er zijn een hoop wandelingen en activiteiten die voor iedereen goed te doen zijn. Wij kunnen u ook in dit geval adviseren welke activiteiten voor u goed te doen zijn. We lopen niet hard en pauzeren zeer regelmatig. Iedereen kan dus meedoen mits u wel van te voren aangeeft indien er beperkende factoren zijn. Vanzelfsprekend geldt bovenstaande ook voor mensen die wat ouder zijn of iets slechter ter been zijn. Ook is het mogelijk het speciale familie programma te boeken.
 
Veel gestelde vragen
 
Is het gebruik van een Teletac of stroomband of andere vormen van deze hulpmiddelen toegestaan tijdens DogWalkTrail vakanties?
Nee, dat gaat bij DogWalkTrail niet. Ten eerste zijn wij geen voorstander van deze manier van trainen. Natuurlijk moet iedereen zelf weten hoe zij de hond traint en natuurlijk weten wij ook dat er in bepaalde hondensporten veelal op deze wijze getraind wordt. Toch is het tijdens de groepsvakantie bij DogWalkTrail niet toegestaan deze middelen en methoden te gebruiken aangezien het te vaak te veel discussies oplevert. Is de hond getraind in een van de sporten van de Nederlandse Bond van de Diensthond en/of de KNPV is het mogelijk een privé gids te boeken. Het is ook mogelijk eigen groepen samen te stellen en dan een weekend of week op maat te boeken.
 
Veel gestelde vragen
 
Welke inentingen hebben de honden nodig voor een vakantie?
Komt u met de hond op vakantie gaat u dan nog even bij de dierenarts langs voor de verplichte rabiësvaccinatie voor Oostenrijk en België en vraag welke inentingen ze eventueel nog meer nodig hebben. Denk aan uw tekenspray/behandeling en kennelhoest enting. Wij stellen een goede anti vlo-behandeling verplicht. Wij stellen ook verplicht te melden als uw hond een besmettelijke ziekte heef of heeft gehad onlangs. Dit om onze andere gasten met honden te beschermen tijdens de vakantie of voor de gasten met honden die na u komen.

Regels en wetgeving:

Landen binnen de Europese Unie Reizen binnen de Europese Unie Vanaf 2004 gelden voor het vervoer van honden binnen de Europese Unie de volgende algemene regels: De dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort. De dieren moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid (Rabiës) De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingschema opnieuw vaccineren. De dieren moeten geïdentificeerd zijn. Dat kan een tatoeage zijn, maar vaak is een chip verplicht. Wanneer u uw dier mee op vakantie neemt, moet u er rekening mee houden dat elk land zijn eigen eisen kent met betrekking tot de invoer van dieren. Meer informatie over Oostenrijk via Duitsland : http://www.licg.nl/wcs/lcg/nl/3830/invoereisen-per-land
 
Veel gestelde vragen
 
Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door www.ronbaltus.nl
Terug naar boven