Het DogWalkTrail Oostenrijk team

 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Bianca van Leeuwen heeft DogWalkTrail opgericht in 2000 en nadat ze elkaar begin 2007 leerden kennen kwam François Dophemont vanaf toen DogWalkTrail versterken. Zij zijn de eigenaren en drijvende kracht achter DogWalKTrail. Beiden zullen voornamelijk te vinden zijn in Oostenrijk. Op sommige weekenden zal Bianca het team in de Ardennen versterken en sommige fundagen in NL begeleiden. DogWalkTrail blijkt inmiddels een geliefd concept en dit komt mede door het gehele team wat vol enthousiasme bij DogWalkTrail werkt. We stellen ze even voor.
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Bianca van Leeuwen: ik ben geboren op 5 april 1970 in Nederland. DogWalkTrail is door mij in 2000 opgezet. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als stewardess, ben ik overgestapt van een blauw mantelpakje naar een lekkere outdoorbroek en een goed weersbestendig jack. Ik kwam terecht in de buitensport waar ik heerlijk in de Ardennen bezig was om mensen een gezellig survival weekend te bezorgen. Dit was de aanzet om voor mijzelf te beginnen. Survival weekenden organiseren maar dan voor baas en hond. Inmiddels bestaan we alweer sinds 02 januari 2000....

Onze lust en leven is onze zoon Nuka (2008) en onze dochter Levi (2011) en onze drie Alaska Malamutes onze hele oude “meissie” Utah (teef uit 2002) en Tikaani (reu uit 2009) en Sesi Snow (teef 2014)
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
In 2006 heb ik afscheid moeten nemen van mijn hond Bodhi, een Akita-inu. Bodhi is 11 jaar geworden. Door hem ben ik in 2000 DogWalkTrail gestart en daar ben ik hem nog steeds heel erg dankbaar voor.
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Al sinds 1997 verdiep ik mij (mede door mijn Akita) in hondengedrag om onze reizen met honden goed te laten verlopen. Sinds 2000 zijn er ongelofelijk veel honden met hun bazen voorbij gekomen die mij een onschatbare waarde aan kennis en ervaring hebben gegeven over hondengedrag. Mijn speciale aandacht gaat uit naar de roedel methode omdat dit een zeer boeiende manier van omgaan met de hond is. Ik heb met mijn hond Bodhi natuurlijk getraind bij de Roedel en ben daardoor zeer enthousiast geworden. Daarom heb ik het eerste deel van de roedelmethode bij het instituut de Roedel gevolgd om DWT goed te kunnen runnen en vanaf dat moment heb ik mij met vol enthousiasme in het gedrag van honden verdiept. Sinds 2010 heb ik mij ook verdiept in de werkwijze van Amichien Bonding van Jan Fennel. Ik ben erg enthousiast geworden over deze way of life die naast de Roedelmethode voor mij erg goed werkt. Ik heb de opleiding foundation en Advanced course gevold en ben geslaagd voor mijn examen. Ik mag mij inmiddels een DogListener van Amichien Bonding noemen al hoewel ik verder geen consulten geef. Intussen heb ik dus veel geleerd en leer ik nog dagelijks bij uit andere methodes van opvoeden, naast het lezen van vele boeken over wolven en allerlei boeken over hondengedrag en opvoeding volg ik workshops en bezoek ik lezingen van deskundigen in hondengedrag. Zo heb ik o.a. jaren geleden met Bodhi een workshop TTouch gedaan van Linda Tellington Jones en heb ik veel opgestoken van o.a. een workshop bij Turid Rugaas, Zij heeft het boek geschreven “kalmerende signalen”. Lezingen bijgewoond van de Oostenrijkse wetenschapper Konrad Lorenz. Oprichter van wolven centrum www.wolfscience.at. Dierenarts en Carnivoer ontwikkelaar Erwin van Gijtenbeek heeft speciaal voor een aantal DogWalkTrailers een lezing gegeven over Barf en Rauwe voeding, 2 daagse seminar bijgewoond van de Amerikaanse Dr Roger Abrantes over het dominantie model. Zelf hebben we Wolfhondse dagen georganiseerd i.s.m. de Roedel bij Peter Lennertz. Peter heeft een opvang centrum voor wolven in België en weet enorm veel te vertellen over deze boeiende dieren. Daarnaast in 2014 workshop bij Miklosi gedaan. In 2016 de boeiende seminar  over gedrag en de behandeling van dierenartsen door Dr. Karen Overall. En ook in de toekomst hopen we nog veel meer leuke workshops en lezingen bij te wonen.

In 2013 zijn we begonnen met de Walk Learn & Fun week met o.a. de roedel en nu in 2017 organiseren we al weer voor de 5e x deze ongelofelijk gevarieerde week. Daarnaast hebben we de Doghappening & Friends waar ook het Walk learn & Fun team bij is. DWT organiseert de activiteiten waar de band tussen baas en hond zo belangrijk is en Arjen en Francien zullen ons meer leren over de Roedelmethode. Belangrijk in dit alles is de positieve manier van trainen. Ik ben er van overtuigd dat we door dit alles, de opleidingen, het lezen, de ervaringen steeds beter groepen bazen met honden kunnen begeleiden. Naast mijn buitensport opleiding, skiopleiding en kajakcursus heb ik een opleiding dierenpensionhouder doorlopen en heb mijn EHBO voor buitensport en EHBO voor dieren gedaan. Ook dit jaar hebben we weer een opfriscursus gedaan over EHBO in de bergen. Omdat we in Oostenrijk te maken hebben met bergen en alles wat daarbij komt kijken aan gevaren en onverwachte natuurverschijnselen heb ik in 2004 het eerste deel van mijn opleiding voor bergwandelgids en in 2008 het 2de deel afgerond en mag ik mij een gediplomeerd bergwandelgids noemen zodat ik jullie veilig door de bergen kan begeleiden. Inmiddels hebben we ook allemaal de winter opleiding afgerond. Tijdens de skiopleiding hebben we natuurlijk ook veel geleerd over sneeuw en het bewegen in de sneeuw met betrekking tot de gevaren. Samen met mijn team zorgen we ook ieder jaar voor herhalingen in de EHBO en seminars/workshops in de bergsport en hebben we onze eigen instructeurs weekenden zodat we iedereen op een veilige manier kunnen blijven begeleiden. We verheugen ons op jullie komst!
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Mijn naam is François Dophemont, geboren op 7 november 1968 in Zeeland. Sinds 1995 ben ik werkzaam in de buitensport bij diverse buitensportbedrijven en reisorganisaties zowel als instructeur, gids als organisator binnen en buiten Europa. Tijdens deze reizen stonden mountainbiken, kanovaren, en rotsklimmen vaak op het menu maar met name het begeleiden van de gletsjertochten op de Jostedalsbreen (grote gletsjer in Noorwegen) en de bivaktochten op de Hardangervidda en in Rondane in Noorwegen waren veruit favoriet! Vanaf 1997 ben ik ook in de wintersport gaan werken. In eerste instantie als skigids daarna in combinatie ook als beheerder van een pension. Sinds 2007 ben ik fulltime bezig bij DogWalkTrail en de DogLogHomes en omdat het zo leuk is in de winter soms nog als skigids. Voor het werk als skileraar is intussen geen tijd meer... Tijdens mijn werk in de winter in Oostenrijk heb ik Bianca leren kennen en nu wonen we al weer wat jaren samen en zijn we inmiddels al weer 5 jaar getrouwd. In maart 2008 is onze zoon Nuka geboren en in 2011 tot vele verassing ook nog een vrolijk meisje genaamd Levi. Tot ons lichtelijk chaotische, passievolle, vrolijke en van het buitenleven doorspekte gezin behoren natuurlijk ook onze prachtige Alaskan Malamutes Utah, Tikaani en Sesi.

Het is heerlijk wonen in een omgeving waar je kan skiën in de achtertuin, bergen kan beklimmen die je dagelijks van uit je raam ziet en natuurlijk om vakanties en weekenden te organiseren en te begeleiden voor DogWalkTrail! Naast de skileraar opleiding in 2007 heb ik in 2008 heb de opleiding tot bergwandelgids bij de Oostenrijkse Alpenvereniging afgerond en in 2011 daarbij ook nog eens de wintermodule bij de Salzburger Bergwanderfuhrer Verein. Daarnaast beklim ik zowel voor werk als privé graag bergtoppen in de directe omgeving of wat verder weg in de Alpen en als de tijd het weer toelaat net als vroeger in Afrika of in Azië in de Himalaya. Dit samen met de opleidingen en ervaringen opgedaan in de buitensport en wintersport kan ik jullie veilig en met veel plezier door de bergen begeleiden en mijn passie voor deze bergen met jullie delen!

Wij hopen jullie bij onze vakanties of in een van onze vakantiehuizen te mogen verwelkomen!
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Onze vaste team in Oostenrijk
 
Eva:
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Eva Schevers: Sinds april 2014 is Eva als medewerkster in dienst. Eva zal aankomend zomer seizoen ook weer komen werken in Oostenrijk.

Hoe we Eva hebben leren kennen is een erg leuk verhaal wat jullie dan ook van haar kunnen horen als jullie een wandeling met haar maken.

Eva heeft de opleiding diermanagement gedaan met als richting Wildlife. Eva heeft al heel wat avonturen met wilde dieren meegemaakt. Zo heeft ze heel wat kilometers in de ruige natuur in Noorwegen doorgebracht. Daar werkte ze bij een onderzoeksteam die de Lynx observeerde in het wild. Ze werkte met beren en andere wilde dieren in een zoo in Noorwegen. Heeft in Amerika en Nieuw Zeeland gewerkt met racepaarden en heeft ze bij een opvangcentrum voor paarden gewerkt. Daarnaast heeft ze in Aruba gewerkt als paardrijd en mountainbike gids en is al sinds 2005 een ski en snowboard leraar op landesniveua. Ook Eva heeft zowel de zomer als winteropleiding voor bergwandelgids gedaan. Er zijn niet veel dingen die Eva van de wijs kunnen brengen. Ze was er even uit vanwege de geboorte van haar zoontje Robin maar Eva zal in 2017 samen met haar Alaskan Husky mix Soma ons team weer komen versterken. Zowel in de winter als in de zomer zal Eva jullie gidsen door onze prachtige bergen.
 
Alexandra en Irma:
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Alexandra en Irma Ijzendoorn: Sinds september 2015 wonen Alexandra en Irma in Oostenrijk. Samen met hun  Golden Bucks en Huskies Wolf, Sky en kat Max zullen zij de DogMounTainInn pachten en beheren. DogWalkTrail verhuurd de appartementen van de DogMountainInn. www.dogmountaininn.eu

Alexandra werkt naast haar werk bij de DogMountainInn ook bij DogWalkTrail waarbij ze op bepaalde wandelingen zal meelopen als gids. Hiervoor zal ze volgend jaar ook de opleiding tot bergwandeligids gaan volgen. Natuurlijk zal Irma net als vroeger nog steeds als freelancer af en toe mee helpen.
 
Annuska:
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Annuska Benes: Nederlandse maar al weer jarenlang woonachtig met vriend en zoontje in Kaprun. Zij zal ook volgend zomer seizoen weer in vaste dienst zijn als gids bij dogwalktrail. Annuska komt uit de buitensport en werkte jaren als kayak instructrice en als kinder animatrice en is al weer heel wat jaren in de wintermaanden landes skileraar in Kaprun op de Kitzsteinhorn. Annuska is net als Bianca, Francois en Eva een in Oostenrijk opgeleide Bergwandelgids. Annuska heeft een Saarlooswolfhond genaamd Ealuk.
 
Tanja:
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Tanja Coomans: Naast deze dames die bij ons in vaste dienst zijn zal Tanja Coomans ons ook vanaf 2016 freelance gaan bijstaan.

Tanja heeft ook haar Oostenrijkse Bergwander fuhrer diploma in haar bezit en is tevens skilerares, masseuse en werkt freelance als stewardess in Nederland en pendelt tussen haar woonadres (Oostenrijk) en werk adres (NL) heen en weer. In 2017 hoopt zij haar diploma als honden masseuse in haar bezit te hebben. Dus baasjes en hondjes zijn letterlijk en figuurlijk in goede handen bij Tanja.

Helaas is haar golden retriever er niet meer (16 jaar geworden) maar er komt vast wel weer een nieuw hondenmaatje.
 
Ilse:
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Ilse de Wolf: Ilse woont in België en werkt parttime als echocardiografist in een ziekenhuis. Daarnaast geeft ze les aan de puppies op een hondenschool en vangt zij honden op wanneer de baasjes gaan werken of op vakantie gaan. Een groot gedeelte van haar weekenden werkt ze voor ons in de Ardennen. Daarnaast assisteert zij ons in de zomermaanden een aantal weken in Oostenrijk tijdens de Grossglockner en HoheTauern weken. Ilse heeft al heel wat ervaring in de bergen en veel cursussen en trainingen gedaan bij de Belgische Alpenvereniging. Ze heeft ook al heel wat toppen op haar naam met o.a. de Oostenrijkse Grossglockner (3798 m) en de Grossvenediger (3674 m) en de Mont Blanc (4807m) in Frankrijk en Europa’s hoogste top de Elbroes (5642 meter). Ilse is verpleegster en heeft haar EHBO voor honden. Naast haar enorme ervaring in de bergen heeft Ilse in 2013 ook haar officiële Belgische bergwandelgidsen opleiding gedaan. Kortom mens en dier zijn in goede handen bij Ilse.

Daarnaast zullen Sanne en Marcella vanuit Nederland in Oostenrijk assisteren tijdens een aantal weken. Niet alleen zij maar meerdere mensen van het team Nederland/Belgi� zullen regelmatig komen meewerken in Oostenrijk. Meer over het team is te vinden onder de blokjes DWT team op de sites dogwalktrail.be en dogwalktrail.nl
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
 
Martin Herfst: Deze site zou niet mogelijk zijn zonder al meer dan 14 jaar hulp van onze goede vriend Martin. Dank zij een goede samen werking tussen ons en Martin krijgen onze gasten elk jaar weer een nieuwe site.
 
Het DogWalkTrail Team Oostenrijk
Foto’s van onze gidsen zijn te vinden op

https://myalbum.com/album/qpUg8XgKPJiZ
Terug naar boven