Dog Powder Ski en Off Piste Experience 2017

 
Hou je van sneeuw, ben je gek van skiën/snowboarden en wandelen, zou je graag de diepe sneeuw in willen maar doe je dit liever met een gids en wil je dit het liefste doen zonder je hond thuis te laten?
 
Dan is dit jouw ideale vakantie...
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Voor wie:

Voor iedereen met een goede conditie en waar baas en hond van diepe sneeuw houden, Als baas moet je echt geen fenomenale skiër te zijn maar wel op de piste goed kunnen skiën (dat wil zeggen parallel en met een goede techniek en onder controle zonder problemen rode en zwarte pistes af kunnen dalen) en flink kunnen wandelen en  waar de hond 2 dagen alleen thuis kan blijven. Deze week kan je op zowel ski’s als een snowboard doen echter de tochten zijn wezenlijk lichter uit te voeren op ski’s dan op een snowboard. Het omhoog lopen tijdens de tourskidag gaat voor de snowboarders op sneeuwschoenen.

Gidsen:

De sneeuwschoenwandelingen worden zoals gebruikelijk begeleidt door de DogWalkTrail gidsen. Ook de eventuele tochten op de piste worden door de DogWalkTrail gidsen verzorgd (naast bergwandelgids zijn we jaren lang skigids en skileraren geweest) De lawinekunde, de freeride dag en de tourski dg worden we gegidst door 2 zeer ervaren  Staatlich gediplomeerde ski gidsen. Hoofdgids zal wederom Nicky zijn (www.offpiste.at) Ook tijdens de freeride en tourskidag zal er altijd een DogWalkTrail gids meegaan.

Materiaal:

Voor de freeride dag liefst freeride ski’s en voor de tourski dag ski’s met tourenbinding. Het meest ideale is eigenlijk een set huren zoals wij zelf ook op skiën te weten freeride ski’s met tourbindingen. Je kan daarmee zowel op de freeride dag als de tourskidag en op de piste goed uit de voeten. Je brengt of je eigen ski’s of board mee of je huurt hier ter plaatse. De huur van deze freeride en tourski’s kan je via DogWalkTrail regelen maar betaal je gewoon hier ter plaatse zelf in de skiverhuur. Lawine pieps, schep en sonde en het sneeuwschoen materiaal is inclusief in de prijs en staan hier ter beschikking, het gebruik van een airbag voor de freeride en tourskidag is optioneel maar wel aan te raden. Dit dien je bij de reservering aan te geven, de kosten hiervoor zijn tussen de € 25,00 a € 30,00 per dag.
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Geen skiër:

Indien er een partner meegaat op deze week die niet willen skien is het mogelijk om alleen mee te gaan op de sneeuwschoenwandelingen en andere activiteiten en hebben we zelfstandig uit te voeren uitgeschreven wandelingen.

Wat gaan we doen:

Dag 1: lawinekunde voor alle deelnemers. Op deze dag leer je van een van de skigidsen een basis over het hoe en waarom van een lawine, de gevaren, waar, wanneer, redding technieken, zoeken met een lawine zoek apparaat, (pieps) sonde en schep. Leerzaam en leuk en in een mooie omgeving! Daarna word er een mooi sneeuwschoenwandeling gemaakt. (De honden zijn er de hele dag bij). Het gebied waar de lawinekunde plaats vindt is een prachtig gebied waar we aan het eind van de workshop een mooie sneeuwschoenwandeling gaan maken. Ook voor de deelnemers die niet mee gaan op de ski dagen is het zeer de moeite waard om hier bij te zijn. De lunch vindt plaats in de berghut waar we ook de workshop houden.
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Dag 2: Freeride dag. Freeriden wil eigenlijk zeggen Off Piste skiën terwijl we deels en waar mogelijk gebruik maken van de liften. De groep zal in tweeën gedeeld worden. Een “Advanced” en een “Beginners” groep. Dit is een dag zonder honden.

De “advanced” groep freeriders gaat met een gids en 1 van de DogWalkTrail medewerkers (alle ex-skileraren) op zoek naar de dikke powder om daar te genieten van de (hopelijk) dikke laag poedersneeuw.
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
De “beginners” gaan met een gids starten op de piste en de stukken net naast de piste en zodra het lukt zullen zij ook de diepe sneeuw induiken.

De honden kunnen deze dag niet mee op pad maar natuurlijk is er wel tijd om ze even lekker te laten rennen. In Piesendorf is een grote omheinde weide. De honden kunnen daar naar hartenlust zich moe rennen.

Dag 3: De sneeuwschoenwandel dag gaan we weer samen met de honden doorbrengen.

We bezoeken weer een mooi stukje natuur en zullen genieten van een hopelijk dikke laag sneeuw.
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Dag 4:  Tourski dag. De groep zal weer verdeeld worden in 2 groepen. De “Advanced” en de “Beginners” groep. Tourskiën betekend met stijgvellen onder je ski’s omhoog lopen en een mooie off piste afdaling maken. Deze tochten maken we in principe geen gebruik van liften hoogstens in eerste instantie om hoog in de bergen te komen. Maximaal 6 deelnemers per groep. Bij de groep “Beginners” zal er gekeken worden wat het niveau in de diepe sneeuw inmiddels is. Natuurlijk zal de tour hier aan worden aangepast of zal er als alternatief een ski dag zijn met gids.

Vanavond is er dan een “Gemutliche” avondwandeling met de hondjes en met lichtjes en een lekker schnaps.
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Dag 5: Keuze uit 2 mogelijkheden

Vandaag vroeg op pad en gaan we in de ochtend een leuke sneeuwschoen wandeling maken met de honden. Als de honden moe en voldaan zijn is er mogelijkheid om zelfstandig nog te gaan skiën.

Of

Vandaag ga je weer met 1 van de gidsen een eenvoudige tourski tocht maken maar dit keer mag de hond mee. (De hond kan alleen mee doen als de hond niet jaagt en dicht bij zijn baas blijft en zeer goed naar commando’s luistert) Mochten er zich meer dan 6 deelnemers  aanmelden voor deze hondentourskidag dan zal er een 2de groep worden samengesteld. Mochten er minder dan 4 deelnemers zich aanmelden dan zal het tour skiën komen te vervallen en kan er dus alleen gekozen worden voor de mogelijkheid van de sneeuwschoenwandeling en het skiën op de piste.
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Dag 6: Skiën op de piste met de DogWalkTrail gidsen met de gehele groep. Bianca, Francois, Eva en Annuska (allen gediplomeerd skileraren) weten de weg in het skigebied en zullen laten zien waar de leukste afdalingen zijn en waar de leuke plekjes zijn om te eten. Einde van de dag kan er nog gelopen worden met de honden en zullen we nog afsluiten met een gezamenlijk drankje.

De volgorde van deze dagen ligt niet vast. Alle dagen zullen worden uitgevoerd.
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Wanneer:  28 januari tot 04 februari 2017

Reissom: € 695,00 p.p.

Voor de niet skiërs is er een aangepaste prijs van € 595,00 p.p.

Minimaal 8 deelnemers

Inclusief: 7 overnachtingen in een appartement van de DogMountainInn of evt een DogLogHome (Lodge met bezetting minimaal 4 personen of meerprijs), alle workshops, gebruik materiaal voor lawine kunde dag, sneeuwschoenwandeling, gidsen, tourski dag en freeride dag.

Exclusief: eventuele taxi kosten voor de freeride dag,  materiaal voor al het skiën, skipassen alle maaltijden en vervoer, schoonmaakkosten (€ 55,00 per appartement en toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n. voor de accommodaties).

Belangrijk:

Voor de “advanced”  ski en snowboard activiteiten moet je gecontroleerd en met de juiste techniek een zwarte piste kunnen afdalen en al zonder problemen in de diepe sneeuw hebben geskied.

Voor de “beginners” moet je goed op een rode piste kunnen skiën en ook goed een zwarte piste af kunnen dalen. Ervaring in de diepe sneeuw is hier nog niet nodig want dat ga je als alles goed gaat  leren deze week.

Er wordt sowieso op 2 niveau’s geskied waarbij het aan de gidsen is hoe de indeling is!

Er is op deze week geen stamgasten korting mogelijk. We hebben wel voor iedereen een leuke goodiebag.

In de standaard uitrusting die jullie van de skigidsen krijgen zit een lawine zoekapparaat (pieps), sonde en een schep. Wil je een zogenaamde airbag huren dan is het mogelijk dit apart bij te huren. Kosten ongeveer € 30,00 per dag.

Fotoalbum van deze week: http://www.mijnalbum.nl/Album=FX7RWHZO
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
 Voor diegene die niet skiën:

Deze mensen zullen naast het sneeuwschoenwandelen lekker kunnen gaan wandelen Er zijn een 3 tal dagen waar er activiteiten zijn waar aan mee gedaan kan worden zonder te skiën. Verder is het mogelijk om zelfstandig op pad te gaan met uitgeschreven winter wandelingen.
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Wat heb je nodig voor het wandelen:

Goede wandelschoenen categorie B

Goede buitensport kleding in de vorm van een ski/winter wandelbroek, lagen voor het bovenlijf (meer hierover in de paklijst bij de bevestiging)

Klein dag rugzakje

Goede wandelstokken (ook bij DogWalkTrail te leen)

Paw wax of vaseline voor de hond (als je hond schoentjes accepteert dan kun je ze schoentjes aan trekken)

De honden hebben een tuig om tijdens de activiteiten (deze zijn te leen of te koop bij DogWalkTrail)
 
Dog Powder Ski en Off Piste Experience
 
Bij DogWalkTrail is het ook mogelijk om bepaalde lagen van de genoemde kleding aan te schaffen van het merk Bergans of Norway. Mocht je interesse hebben dan kunnen jullie meer vinden op onze site www.outdoordogwalkshop.com.
Terug naar boven