DogMountain Winter Experience 2017/2019

 
Winter activiteiten programma vanuit de DogLogHomes, appartement Bodhi of de DogMountainInn.
 
DogMountain Winter Experience
 
Wintersport met je hond in Oostenrijk

Samen met uw trouwe viervoeter en andere hondenliefhebbers genieten van een witte wereld in Oostenrijk.

Relaxt wandelen met je hond door mooie sneeuwvelden in het dal of juist hoog de bergen in. Op sneeuwschoenen en/of een dagje op de ski of snowboard.

De DogMountain Winter Experience is een goede instapweek voor mensen die voor het eerst op wintersport gaan met hun hond maar ook een week waar je al met wat meer ervaring je bergwandel/ski hart kunt ophalen.

De DogMountain Winter Experience kan je boeken indien je in een DogWalkTrail accommodatie verblijft. (DogLogHomes/appartememt Bodhi’s Alpengluck/DogMountainInn) In dit activiteitenpakket is inclusief: 2 wandelingen met gids; in ieder geval 1  sneeuwschoenwandeling hogerop de berg en 1 wandeling in het dal waarbij het afhankelijk is van de hoeveelheid sneeuw of we met of zonder sneeuwschoenen lopen. Daarnaast krijg je van ons een uitgeschreven wandeling die je dus zelfstandig (zonder gids) maakt. Daarnaast is er een gezellige borrel met Glühwein en kampvuurtje in de tuin van de DogMountainInn. Bovendien is er natuurlijk de mogelijkheid en de tijd om of extra optionele activiteiten te boeken of zelf oppas voor de hond te boeken terwijl de baas zich gaat vermaken op de ski of snowboard.

Kleurniveau van de sneeuw wandelingen : Blauw en licht rood

Blauw: voor iedereen te doen

Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen
 
DogMountain Winter Experience
 
De activiteiten zullen in principe op vaste dagen plaats vinden. De eerste wandeling is op zondag. Deze eerste wandeldag is een gemiddelde wandeling waar de honden in eerste instantie het eerste stuk aangelijnd lopen. Als de honden onder elkaar goed gaan dan zullen we de honden waar mogelijk los laten lopen. Let wel het los laten lopen van de honden is altijd op eigen verantwoording. Deze wandeling is van 09.30 uur tot ongeveer 14.00 uur. De 2e wandeling met gids staat gepland op dinsdag. Op deze dag is einde middag/’s avonds ook de borrel gepland.  

Naast deze 2 door DogWalkTrail gids begeleide activiteiten krijgen jullie als groep de keuze  tussen een zelfstandig te lopen eenvoudige (blauw) of  een pittigere wandeling (licht rood) Deze wandeling is dus zonder DogwalkTrail gids. We vertellen jullie waar de wandeling start en hoe lang deze gaat duren. De wandelingen zijn gemiddeld 2½ uur

Programma per dag: van half december tot eind maart van zaterdag-zaterdag te boeken.

Zaterdag: aankomst bij uw accommodatie.

Zondag: Op zondagochtend zullen we met alle DogMountain Winter Experience gasten de eerste mooie sneeuwschoen wandeling lopen met gids. De wandeling neemt ruim een halve dag in beslag.  Deze wandeling krijgt u ook informatie over het verloop van de rest van de week en  de mogelijke optionele activiteiten.

Optionele activiteiten: Er zijn veel verschillende mooie sneeuwschoen en winterwandelingen te boeken.  

Maandag: Mogelijkheid tot optionele activiteit.

Dinsdag: Vandaag is er een sneeuwschoen/wandeling met gids in de omgeving van DogWalkTrail. De wandeling is ongeveer2 uur. Daarna een gezellige borrel met kampvuur en Glühwein
 
DogMountain Winter Experience
 
Woensdag: Vandaag kunnen jullie als groep op eigen niveau een wandeling zonder gids gaan doen. Jullie verzamelen om 09.30 uur en krijgen een uitgeschreven wandeling mee. Er is keuze uit een blauwe wandeling of een licht rode wandeling.

Extra: Het is ook mogelijk om vandaag te gaan wintersporten (skien/snowboarden) zonder hond. DogWalkTrail zorgt dan voor uitlaatservice (kijk op doggy day care)

Donderdag: Optionele activiteit. Het is mogelijk om nog een spectaculaire sneeuwschoenwandeling te maken. Met een sneeuwscooter of ander leuk transport de berg op om daarna een prachtige wandeling naar het dal te maken. (dagprogramma) Kijk op de site voor de Losse Winteractiviteiten.

Donderdag avond: We zullen bij voldoende animo een avondprogramma met een gezellige gezamenlijke maaltijd aanbieden. Daarna nog een leuke activiteit in de vorm van een Oostenrijks spel. Prijs € 35,00 p.p.

Vrijdag: Nog een prachtige (sneeuwschoen) wandeling met gids

Prijs activiteitenpakket:  € 70,00 p.p. (minimaal 2 deelnemers)
(als u niet in DogWalkTrail accommodatie logeert is de prijs € 110,00 p.p)

Inclusief:
2 wandelingen met gids

1 uitgeschreven wandeling om (evt samen met de andere gasten) zelfstandig te lopen.

Informatiemap met route informatie wandelingen en bezienswaardigheden.

Kampvuur borrel.

Exclusief:
Accommodatiev Extra optionele activiteiten (minimale deelname 3 personen voor blauwe en lichtrode wandelingen en minimaal 5 personen voor rode en zwarte wandelingen)
Uitlaatservice voor de hond
Maaltijden
Reisverzekering

Belangrijk:

De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is om 09.30 uur.

Indien je de hond liever niet los wilt/kunt laten is het begin in ieder geval aangelijnd. Voor wie dat wil is er daarna de mogelijk om de honden los te laten en kennis te laten maken. Er zullen dan groepen worden gesplitst. Ook in de tuin is het mogelijk de honden te scheiden.

Op zondag kan het zijn dat de groep groter is dan 8 honden maar voor de overige wandelingen is het maximum 8/9 honden per groep i.v.m. de veiligheid. In de winter zijn er in het geval van meer dan 8 honden ook op zondag 2 gidsen bij.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal met eigen vervoer plaats vinden. De gemiddelde reistijd is 30 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele uitzondering wat verder weg. (o.a. Rauris)

Op sommige dagen is het mogelijk om een optionele activiteit te doen. Optionele activiteiten zijn wandelingen of activiteiten die tegen een meerprijs geboekt kunnen worden.

Voor de doorgang van optionele activiteiten dienen er in totaal minstens 3 deelnemers aan een activiteit te zijn. Je vindt meer over de optionele activiteiten en de prijzen hiervan op de website bij optionele activiteiten. Op zaterdag vindt je in de accommodatie een uitgebreide info map met betrekking tot de optionele activiteiten en natuurlijk alle overige belangrijke informatie.
Er zijn verschillende blauwe optionele activiteiten vanaf € 30,00 p.p. kijk voor de meerdere mogelijkheden op http://www.dogwalktrail.eu/winteractiviteitenpakket.htm
 
DogMountain Winter Experience
 
Wat u nog moet weten
Dit pakket is alleen te boeken indien je in een accommodatie verblijft in de  DogMountain Inn of 1 van de DogLogHomes of appartement Bodhi’s AlpenGluck. (Dit appartement bevindt zich ook in de dogmountaininn maar heeft een eigen opgang en eigen tuin)

www.dogmountaininn.nl
www.dogloghomes.com

Op aanvraag kunt u navragen of we plek hebben voor mensen met hun viervoeters die buiten onze accommodaties verblijven.

We hebben een aantal mooie losloop wandelingen bij water en in het dal. Vele mooie wandelingen zijn echter te vinden in het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern waar een absolute aanlijnplicht geldt. Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zal zijn na een wandeling. Kortom geef ons op zondag even aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste Oriëntatielopen  die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op langere stukken los te laten lopen.

Indien je graag uit eten gaat kunt u in Oostenrijk nog tegen zeer schappelijke prijzen dineren in de restaurantjes in omliggende dorpen, en de hond mag bijna overal mee!
 
DogMountain Winter Experience
 
Tijdens groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DWT zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten.
 
DogMountain Winter Experience
 


Foto´s:   http://www.mijnalbum.nl/Album=3QXAKSNO

Overige info

Alleen reizend?
Speciaal hiervoor organiseren wij de groepsreis voor alleen reizende. Deze week is speciaal voor mensen die tijdens de vakantie met hun viervoeter in een relaxte en ongedwongen sfeer in contact willen komen met anderen.

Reizen op maat. Voor uw eigen groep, vereniging, club of kennel kunnen wij een voor u op maat gemaakt programma samenstellen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Groepsreizen: Kijk onder de thema weken en Onze speciaal weken naar de mogelijkheden

Luxe DogWalkTrail Reizen op Maat
Mogelijk in Oostenrijk. Kijk op: dogwalktraillifeisgood.com

Alle info, prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
 
DogMountain Winter Experience
Terug naar boven